UITNODIGING

De Konferensjes van de afgelopen jaren waren een groot succes! Dat is voornamelijk te danken aan de inzet, enthousiasme en support van alle deelnemers. Een goede samenwerking tussen eerste en tweede lijn is en blijft een belangrijke uitgangspunt die leeft bij alle zorgprofessionals. Daarom organiseren wij voor de 16e keer de tweedaagse bijeenkomst voor medici en bestuurders van zorginstellingen uit de regio Kop van Noord-Holland, beter bekend als de

 ‘FRYSLÂN KONFERENSJE’
‘Op weg naar optimale samenwerking tussen de (medisch) professionals in de Kop van Noord-Holland’

 

U bent van harte welkom van woensdagavond 28 februari t/m vrijdagmiddag 1 maart 2024

Locatie: Hotel Opduin, Ruijslaan 22, De Koog Texel

Voor 2024 is gekozen voor het thema ‘De paarse krokobril, anders kijken, anders denken, anders doen’.

 

PROGRAMMA
Woensdagmiddag – avond 28 februari 2024

17.30 uur – vertrek met de boot naar Texel

18.00 uur – vertrek met de bus naar Cinematexel

18.30 – 19.30 uur – dinerbuffet

19.30 – 21.00 uur – Theatervoorstelling ‘de paarse krokobril’ door de Waardenladers WaardenLaders Deze theatervoorstelling is de inleiding tot de rest van de conferentie.

21.30 uur – vertrek met de bus naar Hotel Opduin alwaar inchecken en nog mogelijkheid om na te praten aan de bar

Donderdag 29 februari 2024

8.30 uur – 9.30 uur (en vervolgens gedurende het hele ochtendprogramma)
Lezing en training ‘deep democracy’ als techniek om te komen tot gedragen besluitvorming.
Trainers – sprekers:Annemieke van der Maat, psycholoog trainer en coach voor het begeleiden van medisch professionals. Annemieke is werkzaam als docent/ trainer bij de huisartsopleiding AmsterdamUMC, locatie AMC & Huisartsopleiding Nederland voor het trainen en coachen van huisartsen en psychologen in docentvaardigheden en het begeleiden van groepen. Mireille Ollivieira, is in 2022 en 2023 uitgeroepen tot trainer van het jaar. Ze is keynotespreker, leiderschapstrainer en coach en als gecertificeerd Deep Democracy Instructeur verbonden aan Human Dimensions waar ze Level 1, 2 en 3en de inclusietraining Jam Cultures geeft.

9.30 – 10.15 uur
Lezing ‘Het is maar werk’ door Hans Rode – auteur van het boek ‘het is maar werk’.
Hans Rode is voormalig SEH-arts en psychiater, auteur en geeft trainingen en workshops.
Wie is Hans Rode? Bekijk het op Over Hans Rode pagina |Voormedici

10.30 – 12.30 uur Mini-symposium ‘de paarse krokobril’, anders kijken, anders denken, anders doen.
Onder dagvoorzitterschap van Sabine Uitslag, voormalig Tweede Kamerlid voor het CDA,  verpleegkundige, gezondheidswetenschapper aan de Universiteit Maastricht. Ze studeerde Top Class Bestuurskunde in de gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit. Tevens bestuurlijk verbinder, directeur Werkplezier in de Zorg

  • Presentatie van de verzamelde paarse krokodillen door een delegatie van het regionale Kernteam ‘De paarse krokodil’: Stefanie Eigenraam (HONK), Marco van Ockenburg (NWZ).
  • Ronde tafeldiscussie om de paarse krokodillen ‘beet te pakken’ met gasten aan tafel, waarbij we kijken wat we kunnen tackelen of waar we iets mee moeten.

12.30 uur: lunch

14.00 – 16.30 uur: Buitenactiviteiten op Texel met de focus op teambuilding. Na afloop van de buitenactiviteit verzamelen we bij hotel Opduin voor een hapje / drankje om even na te praten. Vervolgens is er tijd ter vrije besteding.

18.30 uur: Lezing ‘De vrije wil bestaat niet’
Door Victor Lamme, hoogleraar cognitieve neurowetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam, expert op het gebied van perceptie en bewustzijn, auteur van o.a. het boek ‘De vrije wil bestaat niet’ en partner in Europa’s eerste neuromarketing onderzoeks- en adviesbureau Neurensics. Hij is een graag geziene gast bij tv-programma’s als Pauw en Witteman en Brandpunt.
De lezingen van Victor Lamme zijn altijd verrassend en volop doorspekt met multimedia gebeuren, waaronder verhelderende illustraties, video’s of experimenten. Verwacht een onverwachte of zelfs provocerende stellingname die altijd met argumenten wordt ondersteund, maar toch veel voer voor discussie oplevert.

19.30 uur: diner in Hotel Opduin

Vrijdag 1 maart 2024

9.00 – 13.00 uur ‘MEDX(naar het concept van TEDX).
Met vakinhoudelijke pitches / ‘medtalks’ worden de deelnemers meegenomen in nieuwe ontwikkelingen, succesverhalen, positieve incident meldingen (PIM).

13.00: lunch waarna afsluiting van de Fryslân Konferensje

KOSTEN, AANMELDING EN OVERIGE INFORMATIE
De kosten bedragen € 895,00 (volpension en inclusief overtocht naar Texel). Voor medisch specialisten, huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde en apothekers wordt  accreditatie aangevraagd. Fysiotherapeuten ontvangen een certificaat van deelname.

U kunt zich hier aanmelden voor de Fryslân Konferensje 2024.